Main menu

Tijden Westzijde   Vrijdag van 19.00 tot 21.00
Tijden Zaanse Schans   Vrijdag van 19.00 tot 21.00
Contributie

Bij de scouts is ‘Water’ het belangrijkste thema. In de zomer wordt er elke zaterdag gevaren op het Alkmaardermeer. De bakken (subgroepjes) trekken er zoveel mogelijk zelfstandig op uit, onder leiding van hun boots (één van de oudste scouts), die bijgestaan wordt door een kwartiermeester.
Alle bootsen en kwartiermeesters vormen samen met de leiding de scheepsraad. In de scheepsraad worden programma’s besproken en gemaakt. Zo kunnen de scouts bijvoorbeeld een tocht varen of lopen, een brug pionieren, een flessentuin in elkaar zetten, toneel spelen, een maaltijd koken, kamperen, een bezoek aan de brandweer brengen, mond op mond beademing leren, slagballen en natuurlijk zeilen.
De scouts gaan één keer per jaar een week op zomerkamp. Dit is natuurlijk een kamp aan het water. De boten gaan mee of er worden boten gehuurd. Daarnaast worden er nog een aantal weekendkampen georganiseerd, zoals het Pinksterkamp en de Regio Scouting Wedstrijden.
In de zomermaanden kunnen de scouts elk weekend kamperen op de Stierop.

Westzijde 113A, Zaandam   Kalverringdijk 32, Zaandam